Δασκάλες και Δάσκαλοι

Μυρτώ Χαβέλλα

Γεια.

Είμαι η Μυρτώ. Από μικρή με ενδιέφερε η κίνηση και οι δυνατότητες που έχει το σώμα μας. Αυτό στα 5 (αλλά μέχρι και σήμερα) σήμαινε ότι η αγαπημένη μου ασχολία ήταν να κάνω ρόδες και τούμπες. Έχω περάσει από ενόργανη και ρυθμική γυμναστική σε νεαρή ηλικία, στο Αργεντίνικο τάγνκο, στον Σύγχρονο Χορό, στο Contact Improvisation και στην Γιόγκα.Τα δύο τελευταία τα κρατάω και τα κάνω μέχρι και σήμερα. Στο Contact Improvisation ψάχνω τρόπους να διαχειριστώ τον εαυτό μου και το σώμα μου κοινωνικά. Στην Γιόγκα βρίσκω όλους αυτούς τους τρόπους. Βρίσκω τους τρόπους να διαχειριστώ τον εαυτό μου και αυτά που συμβαίνουν. Βρίσκω ποια είμαι και ποια μπορώ να είμαι.

Παράλληλα με τα παραπάνω έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Εργάστηκα πάνω στο αντικείμενο αυτών των σπουδών για κάποια χρόνια αλλά η εργασία  μου αυτή, καθώς και ο σύγχρονος δυτικός τρόπος ζωής με ώθησαν να ψάξω εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης της καθημερινότητας και με οδήγησε στο Contact Improvisation και στην πρακτική της Γιόγκα.

Η πρώτη μου επαφή με την πρακτική της Yoga ήταν με την  Vinyasa Krama & Flow . Είναι μια ενεργητικά δυναμική πρακτική, που μέσα από αλληλουχίες στάσεων και σύνδεσης τους με την αναπνοή ενεργοποιεί σώμα και νου. Στην πορεία η πρακτική μου και η καθημερινότητα με οδήγησαν στην Yin Yoga, μια πρακτική παθητικά δυναμική που χρησιμοποιεί την θέση, το βάρος και την διάρκεια για να μας αποκαλύψει ποιότητες στο σώμα και ίσως όχι μόνο.

Έχω ολοκληρώσει την εκπαίδευση μου 200 hr με τον Πάνο Κατσανδρή στην Vinyasa Krama Yoga καθώς και έχω παρακολουθήσει εκπαίδευση Yin Yoga 60hr με την Μπέτυ Παπαδοπούλου. Δάσκαλος μου στο Contact improvisation είναι ο Κωνσταντίνος Μίχος. Μένω μαθήτρια παρακολουθώντας δασκάλους,δασκάλες και σεμινάρια που με ενδιαφέρουν καθώς και εξερευνώντας καθημερινά την πρακτική.

Τα μαθήματα μου είναι μια μίξη ενεργοποίησης, εξερεύνησης, δοκιμών, παρατήρησης, παιχνιδιού και ανακαλύψεων.

Είναι κατάλληλα για όλους όσους είναι ανοιχτοί στο να τα βιώσουν.

'Αννα Σαρούκου

 

Η Άννα Σαρούκου γεννήθηκε το 1990 και μέχρι τα χρόνια της ενηλικίωσης έζησε πλάι στη θάλασσα και τον ήλιο. Ίσως αυτό να εξηγεί τη σύνδεση και τη μεγάλη της αγάπη για την ελευθερία των φυσικών τοπίων και των χρωμάτων. Από πολύ μικρή ασχολήθηκε με τον κλασικό αθλητισμό και τις εκφραστικές τέχνες και από το 2007 όπου και ξεκίνησαν οι σπουδές της στο Πάντειο Παν/μιο (τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) εντάσσεται σε ομάδες και φορείς που ασχολούνται επαγγελματικά με την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία των παιδιών.

Τα τελευταία χρόνια ασκείται συστηματικά στη yoga και τον Φεβρουάριο του 2015 ολοκληρώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Hatha Yoga RYT 200h (Yoga Alliance). Ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην αντίστοιχη εκπαίδευση Παιδικής Yoga (Flower Kids Yoga_Module I), ενώ σε συνέχεια της ενασχόλησής της με τον μαγικό κόσμο των παιδιών τον Σεπτέμβριο του 2017 ολοκληρώνει επιτυχώς την εκπαίδευση της στο πρώτο πρόγραμμα που διεξάγεται στην Ελλάδα "Yoga for Children with Autism and Special Needs" 25h από την Shawnee Thornton Hardy και με την πιστοποίηση του διεθνούς οργανισμού Yoga Alliance. Tον Μάιο του 2018 πιστοποιείται ως Aerial Flow Yoga Instructor από την BFS Academy μοιράζοντας την αγάπη της για την εναέρια Yoga.

Υπό την καθοδήγηση της Σταυρούλας Κατσινά & της Μαρίας Μουχταρίδου παρακολουθεί το επιμορφωτικό σεμινάριο “Yoga κατά τη διάρκεια της κύησης” και λίγους μήνες μετά μαθητεύει στη Yin Yoga & Creative Flow 25h δίπλα στην Μπέτυ Παπαδοπούλου. Έχει παρακολουθήσει workshops forrest yoga inversions and arm balances, jivamukti yoga strengthening & flexibility, jivamukti yoga philosophy & practice with Petros Haffenricher, acro yoga, arm balances, διαχείρισης συμπεριφορών και ashtanga vinyasa traditional masterclass με τον Timo Jimenez. Αρθρογραφεί σε εβδομαδιαία βάση ως yoga instructor και αναζητά διαρκώς νέες γνώσεις & εμπειρίες γύρω από την πρακτική της yoga.

Διδάσκει Hatha ~ Creative flow ~ Aerial flow ~ Kids & Family Yoga Sessions.

Σίμος Λαζαρίδης

It don't mean a thing if it ain't got that swing!

Ο Σίμος ξεκίνησε την πορεία του στις σωματικές/πνευματικές πρακτικές μέσω των πολεμικών τεχνών (κυρίως shotokan karate), όσο σπούδαζε πληροφορική στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού έζησε 5 μήνες στη Γάνδη και 7 μήνες στη Βαρκελώνη, και δεν παρέλειψε να πειραματιστεί με άλλα συστήματα όπως yoga, tai chi, pilates, capoeira, wing chun kung fu, σύγχρονο χορό, πυγμαχία, ακροβατικά και διαλογισμό.

Τελειώνοντας τις σπουδές του στην πληροφορική του ήταν ξεκάθαρο ότι δε θέλει να την ασκήσει σαν επάγγελμα, και συνέχισε την αναζήτηση. Μετά από μια αλληλουχία γεγονότων βρέθηκε σε μια κοινότητα στη μέση της ερήμου του Ισραήλ όπου έζησε για 3,5 χρόνια. Εκεί ήρθε σε εντατική επαφή την αυτοπαρατήρηση. Γνώρισε τους δυο πρώτους δασκάλους του της ashtanga και αργότερα συνέχισε την πρακτική του με μια δασκάλα που δίδασκε επηρεασμένη από τη vini και vijnana yoga, και είχε την Ινδία σαν δεύτερο σπίτι. Η πρακτική στη Yoga έγινε πιο συστηματική, ώσπου πολύ σύντομα άρχισε να τη μοιράζεται με τους εκεί συνοδοιπόρους του.

Φτάνοντας στην Αθήνα , ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό του στη vinyasa, και βρήκε εκεί τρόπους να διοχετεύσει το ενδιαφέρον του για τις προοπτικές του ανθρώπινου νου και σώματος, χώρο για δημιουργικότητα, ανακάλυψη, εμβάθυνση, προκλήσεις, και εργασία με το φυσικό μέχρι τα πιο λεπτοφυή επίπεδα ύπαρξης.

Ξεκίνησε να διδάσκει σε διάφορα μέρη το Σεπτέμβρη του ’18, συνεχίζοντας ταυτόχρονα να μαθαίνει. Έκανε επιπλέον εκπαιδεύσεις στην aerial yoga, στη Nada yoga (mantras και Kirtan) και το Thai massage. Συνεχίζει να είναι σε επαφή με την capoeira, το contact improvisation και τα ακροβατικά εδάφους, και δεν χάνει ευκαιρία για σεμινάρια και μαθήματα που σχετίζονται με την κίνηση, όπως butoh, gaga, σωματικού αυτοσχεδιασμού κ.α.

Στην πρακτική του αναζητά τη σιωπή του νου στο μέτρο του δυνατού, τη συνειδητή αναπνοή, τη σφαιρική ενδυνάμωση και ευλυγισία του σώματος, διεύρυνση του εύρους κίνησης, χρόνο αφιερωμένο για εξερεύνηση/έμφαση σε κάποια θέση ή στοιχείο της πρακτικής, και αυτό είναι που προσπαθεί να δώσει στα μαθήματά του.

Ελένη Γιάνναρη

Γεια σας. Είμαι η Ελένη και διδάσκω Vinyasa Yoga. Από μικρή είχα αγάπη για την κίνηση και το σώμα και ασχολιόμουν περιστασιακά με χορό και γυμναστική. Μεγαλώνοντας όμως οι ανάγκες της καθημερινότητας με οδηγούσαν σε όλο και περισσότερο καθιστική ζωή και αυτό συντέλεσε στη δημιουργία διάφορων ανισορροπιών στο σώμα μου. Η γιόγκα ήρθε στη ζωή μου τυχαία αλλά έμεινε όταν είδα τα αποτελέσματα της πρακτικής στο σώμα μου, που ήταν πιο δυνατό και ανάλαφρο, αλλά και στο μυαλό μου, που ήταν πιο καθαρό και ήρεμο μετά από κάθε πρακτική. Αυτή η αίσθηση με έκανε να επιστρέφω συνεχώς στα μαθήματα και τελικά με ώθησε να εμβαθύνω στην πρακτική μου κάνοντας εκπαιδευτικό στο Evergreen Yoga Studios (200 hrs). Εκεί κατάλαβα ότι ήθελα να μεταδώσω αυτήν την όμορφη αίσθηση και σε άλλους ανθρώπους.

Με τα μαθήματα μου επιδιώκω να κάνω τη γιόγκα προσιτή στον καθένα, με σεβασμό στο σώμα του κάθε ασκούμενου και να μοιραστώ  την αίσθηση και τα οφέλη που μου έχει προσφέρει εμένα. Γιόγκα για μένα σημαίνει ροή και εναρμόνιση της κίνησης με την αναπνοή. Σημαίνει άσκηση στην υπομονή και στην επιμονή.  Σημαίνει εκτόνωση, χαλάρωση, εξερεύνηση, πειραματισμός και παιχνίδι καθώς επίσης και ευκαιρία να αφουγκραστώ τις ανάγκες του σώματος και του νου μου. Στα μαθήματά μου επιδιώκω να προσφέρω στους ασκούμενους ένα διάλειμμα από την πολυάσχολη καθημερινότητα τους, και μια ευκαιρία να ανακαλύψουν από την αρχή το σώμα και, εντέλει, τον εαυτό τους.

Αλεξάνδρα Χήρα

Ονομάζομαι Αλεξάνδρα Χήρα , είμαι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών και ασχολούμαι με τη μέθοδο pilates πάνω από 10 χρόνια .

Η κίνηση υπάρχει στη ζωή μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου . Έχω ασχοληθεί με τον κλασσικό αθλητισμό σε επίπεδο πρωταθλητισμού , με το aerobic , με τον παραδοσιακό χορό , Latin / Ballroom , Αργεντίνικο Τάνγκο , Φλαμένκο , Εναέρια ακροβατικά .

Το pilates με κέρδισε γιατί για μένα είναι ο ιδανικός συνδυασμός μυϊκής ενδυνάμωσης , ευλυγισίας και πνευματικής συγκέντρωσης . Μου έδωσε τη δυνατότητα να ασχοληθώ με άτομα που ταλαιπωρούνται από μυοσκελετικούς πόνους , από προβλήματα στις αρθρώσεις και να δω την ποιότητα της ζωής τους και την καθημερινότητά τους να βελτιώνεται μέσα από τη μέθοδο .

Στόχος της μεθόδου που ακολουθώ ,  είναι η διαρκής αναζήτηση τρόπων που μπορεί το σώμα να γυμναστεί ολοκληρωμένα και πως αυτό μπορεί να οδηγεί σε ψυχική χαλάρωση και πνευματική εξέλιξη .

Έχοντας διδάξει με όλα τα εξαρτήματα της μεθόδου , άρχισα να πειραματίζομαι με το aerial pilates , δηλαδή τη χρήση αιώρας στη μέθοδο . Με ανανέωσε πολύ και μου άνοιξε νέους ορίζοντες στη διδασκαλία και στην προσωπική προπόνηση .

Από τότε , έχω προσθέσει σ’ αυτό ότι μου έχει διδάξει η πορεία μου στη γυμναστική , αλλά και κομμάτια από προσωπικές αναζητήσεις .

Το μάθημα βασίζεται στην ορθή στάση σώματος , στη μυϊκή ενδυνάμωση , στην ευλυγισία και στην ανακούφιση μυοσκελετικών πόνων . Είναι κατάλληλο για όποιον θέλει να δυναμώσει το σώμα του και το μυαλό του , παίζοντας στην αιώρα .

KOALA Yoga Studio

 

Γώγου 2, Άγιοι Ανάργυροι
+30 698 313 1344
koalayogastudio@gmail.com
        
        

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon